BTW verlaagd van 21 naar 6 procent

BTW verlaagd van 21 naar 6 procent Vanaf vandaag geldt een tijdelijke btw-tariefverlaging van 21% naar 6% op arbeid voor renovatie- en herstelwerk aan woningen ouder dan 2 jaar.
Vanaf vandaag geldt een tijdelijke btw-tariefverlaging van 21% naar 6% op arbeid voor renovatie- en herstelwerkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar. Door het ruime begrip van deze werkzaamheden aan woningen vallen ook de werkzaamheden van een installateur onder deze maatregel. De maatregel geldt voor 1 jaar, dus tot 1 maart 2014.
Welke werkzaamheden? Het verlaagde btw-tarief geldt voor het herstellen, verbouwen, renoveren, onderhouden en verbeteringen aanbrengen aan (delen van) woningen ouder dan 2 jaar. Werkzaamheden van een installateur die passen binnen bovenstaande omschrijving vallen daarom onder het verlaagde tarief. Te denken valt aan een storingsbeurt bij een cv-ketel, het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan leidingen of het isoleren van woningen.
 
nog enkele voorbeelden:
  • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel en serre;
  • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering binnen het perceel van de woning;
  • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van boilers, geisers, cv-installaties, gaskachels, houtkachels, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties en sauna’s, mits die goederen in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning;
Meer informatie Bekijk hier de definitieve regeling, inclusief een uitgebreide lijst met werkzaamheden en vragen en antwoorden (afkomstig van het Ministerie van Financiën). Voor uitgebreidere informatie en updates kunnen leden van UNETO-VNI terecht op het LedenNet.

(bron: Uneto-VNI)

Welkom bij Gerrit de Jonge Techniek BV

 

 

 

 

Gerrit de Jonge Techniek is uw gecertificeerde partner en totaal-installateur op het gebied van elektrotechniek,  telecommunicatie,  inbraak-en brandbeveiliging, videobewaking, verwarmingsinstallaties, loodgieterswerk, sanitair en dakbedekking.

 

Vakbekwaamheid en klantgerichte serviceverlening zijn sleutelwoorden binnen ons bedrijf die al ruim 80 jaar leiden tot oplossingen op maat voor onze klanten

 

Onze opdrachtgevers bestaan onder andere uit particulieren, industrie, overheidsinstellingen en woningbouwverenigingen    

 

auto2